Kabe Mekkeyi su bastı haberi 3 kasım 2010




Kabe Mekke yi su basti haberi 3 kasım 2010



1941 -2010 - 2011 - 2017 yıllarında
Mekke sular altında kalmış. Bir Kıyamet alameti (mi-evet) daha 2. kez gerçekleşiyor.
Bugün gazetesi internet sitesinden onunda İha Haber ajansından 3 kasım 2010 gecesi saat 00:35 de aktardığı habere göre kabeyi mekkeyi haccı su basmış yani hacda su baskını yaşanmış kabenin su basmış resimleri henüz ortada yok ama bizde eski su baskını resimleri vardı onları koysak ayıp olur. onun için hac kabe mekkeyi su basma fotoğrafları koyamıyoruz.
bu konuyu daha nasıl ararsınız bilmiyorum ama işte konu ile ilgili haber.
Kıyamet çok yaklaştı çook tevbekar olun;


mekkeyi+su+bastı+haberi
Yağmur Altında şemsiye ile tavaf

MEKKEYİ KABEYİ SU BASTI HABERİ

Mekke, akşam saatlerinde başlayan ve yaklaşık 2 saat etkili olan sağanak yağış nedeniyle sular altında kaldı. Hac görevini yapmak üzere kutsal topraklara gelen milyonlarca hacı adayı, Kabe-i Şerifte yaklaşık 40 santimetre su içerisinde tavaf yaptı. Sel nedeniyle Mescid-i Haram'ın bodrum katlarına su bastı.

Gök gürültülü sağanak yağışın aralıksız 2 saat sürmesi sebebiyle alt yapı bulunmayan şehirde, bütün yollar yağmur sularıyla kaplandı. Harem-i Şerif'e gitmek için hazırlık yapan hacılar, sağanak yağışta tıkanan trafik yüzünden otellerinden dışarı çıkartılmadı. Arafat, Cebel'i Nur, Hira gibi kutsal mekanları ziyaret eden hacı adayları da sağanak yağış nedeniyle mahsur kaldı. Saçak altına sığının hacı adaylarının yardımına çeşitli bölgelerde ring seferleri yapan otobüsler yetişti. Şimşek ve gök gürültüsü ile birlikte devam eden yağış sebebiyle Suudi televizyonları Kabe-i Şerif'ten yaptıkları yayınları da kesti.

Mekke-i Mükerreme'nin en düşük kotunda bulunan Kabe-i Şerif'e ise hacı adayları görevliler tarafından kontrollü şekilde alınıyor. Hacı adayları, Kabe-i Şerifte yaklaşık 40 santimetre su içerinde tavaf yaptı. Sel nedeniyle Mescid-i Haram'ın bodrum katlarına su bastı. Birçok hacının dışarı çıkamamasına karşılık Kabe yakınında olanlar da alışveriş merkezlerine kaçtı. Trafikte onlarca aracın arıza yapması sebebiyle caddeler ve tünellerin büyük bir kısmında araçlar ilerleyemiyor. Şehirde fosseptik sistemi ile kanalizasyon tahliyesi yapılıp, tankerlerle kullanma suyu taşındığından hiçbir alt yapı bulunmuyor. Yollarda mazgalların da bulunmaması bütün biriken suların yollardan çukur bölgelere gitmesine sebep oluyor. Şehrin özellikle Türk hacılarının bulunduğu Mesfele bölgesinde bazı ev ve işyerlerinin de sular içerisinde olması dikkat çekiyor. Harem Şerif'e ise kısa aralıklarla girişler durduruluyor.

Öte yandan Türk hacı adayları da sağanak yağmur nedeniyle otellerinden çıkamadı. O sırada tavafta olan bazı Türk hacı adayları ise yaklaşık 40 santimetre suyun içinde tavaf yapma durumunda kaldılar. Bir Türk hacı adayı mikrofonlarımıza yağmurda yaşadıkları sıkıntıları anlattı. İHA




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 torba çimento kaç kg

Almanyada satılan Türk helal belgeli sucuk markaları

Arşivleme

Daha fazla göster