Tarihteki Fener Trabzon Derbileri




Tarihteki Fener Trabzon Derbileri

Bu akşam (18 aralık 2011) Kadıköy de Yine bir derbi maçı var Ezeli Rakipler Trabzonspor ve Fenerbahçe muhtemelen 103. kez karşı karşıya gelecekler. 2009 a kadar olan TS-FB maçları skorları listesi konunun sonunda Fenerbahçe Trabzonspor derbileri ile ilgili bilgiler içeren haberimiz ise aşağıda.

Fenerbahçe Trabzonspor maçını radyodan canlı dinlemek için

BU AKŞAMKİ FENERBAHÇE - TRABZONSPOR MAÇI BİLGİLERİ
Galatasaray yenilgisinin ardından deplasmanda Bursaspor'u 2-0 yenerek moral bulan sarı-lacivertliler, sarı kırmızılılar ile puanlarını yeniden eşitlemek için sahadan galibiyetle ayrılmayı planlıyor. Son galibiyetni 6 Kasım'da alan Trabzonspor ise dev maçı kazanıp zirve yarışında yeniden söz sahibi olmak istiyor

Bursaspor maçında sahada Cristian ve Emre Belözoğlu'nun tartışmasının ardından başlayan ve soyunma odasında da Emre ile teknik direktör Aykut Kocaman'ın tartışmasıyla devam eden olaylar, Trabzonspor maçı öncesi moralleri bozmuştu. Ancak, hafta içinde Emre Belözoğlu'nun özür dilemesi, Kocaman'ın da özrü kabul etmesi ve antrenman öncesi yapılan toplantıda Kocaman, Emre ve kaptan Alex'in konuşmalarıyla sorun çözülünce, sarı-lacivertliler dev maç öncesi galibiyet için kenetlendi.

Ligde 3'er kartı bulunan Emre Belözoğlu ve Ziegler, Trabzonspor maçında sarı kart görürlerse, cezalı duruma düşecek ve ilk yarının son haftasındaki Medical Park Antalyaspor karşılaşmasında oynayamayacak.

Zokora yok
Trabzonspor'da , kart cezalısı Zokora ile uzun süredir sakatlıkları bulunan Vittek ve Tayfun Fenerbahçe maçında forma giymeyecek. Gençlerbirliği maçında burnu kırılan Giray ve hafif sakatlıkları bulunan Alanzinho ile Glowacki ise İstanbul'a getirildi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşmasını hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

FENERBAHÇE TRABZONSPOR MAÇLARINDA 37 YILLIK REKABET

Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 13 Şubat 1974 tarihinde yapılan ve 0-0 berabere sonuçlanan Türkiye Kupası çeyrek final maçıyla başlayan 37 yıllık rekabette, genel toplamda Fenerbahçe'nin 2 farkla üstünlüğü bulunuyor.

Sarı-lacivertli ekip, 74 lig, 11 Türkiye Kupası, 9 özel, 4'er Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık Kupası ve 2 TSYD Kupası olmak üzere, geride kalan toplam 104 maçtan 39'unu kazanırken, bordo-mavili ekip bu süre içinde 37 galibiyet elde etti. Taraflar 28 maçta eşitliği bozamadı.

Fenerbahçe'nin toplam 126 golüne, Trabzonspor 124 golle cevap verdi.

-Ligde de Fenerbahçe önde-
Fenerbahçe ile Trabzonspor, lig tarihinde şimdiye dek 74 kez karşı karşıya geldi.
Lig maçlarında Fenerbahçe 29, Trabzonspor 22 galibiyet alırken, 23 karşılaşmada da eşitlik bozulmadı.
Fenerbahçe'nin ligdeki 96 golüne, Trabzonspor 83 golle cevap verdi.

İki takım arasında geçen sezon ligde yapılan maçları Trabzonspor kendi evinde 3-2, Fenerbahçe de Kadıköy'de 2-0 kazandı.

-Fenerbahçe evinde üstün-
İki takım arasında şimdiye dek Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde yapılan toplam 50 resmi ve özel maçta Fenerbahçe'nin 24, Trabzonspor'un ise 11 galibiyeti bulunuyor. Taraflar 15 maçta da eşitliği bozamazken, Fenerbahçe 76, Trabzonspor ise 52 gol attı.

İki takım arasında sarı-lacivertlilerin ev sahipliğinde yapılan lig maçlarında ise Fenerbahçe'nin 17, Trabzonspor'un 6 galibiyeti bulunurken, 13 maç berabere sonuçlandı.

-Trabzonspor, deplasmanda galibiyeti unuttu-
Trabzonspor, Fenerbahçe karşısında, son yıllarda deplasmanda yaptığı maçlarda galip gelmekte oldukça zorlanıyor.
Bordo-mavili ekip, Fenerbahçe ile deplasmanda yaptığı son 20 maçta yalnızca 1 kez galip gelebildi.

20 Mart 1993 tarihinde Kadıköy'de yapılan lig maçında rakibini 1-0 yenen Trabzonspor, bu tarihten sonra Fenerbahçe ile deplasmanda yaptığı 18 lig, 1 Türkiye Kupası ve 1 jübile maçı olmak üzere toplam 20 karşılaşmadan 13'ünü yitirdi, 6'sında berabere kaldı, yalnızca 23 Ağustos 1997'de yapılan lig maçını 3-1'lik skorla kazanabildi.

Bordo-mavili ekip, bu süre içinde kalesinde 40 gol görürken, rakip fileleri 22 kez havalandırdı. Fenerbahçe, aynı sürede Trabzonspor ile yaptığı 20 maçın 19'unda gol atmayı başardı.

MUHTEMEL İLK 11'LER:

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Yobo, Serdar, Ziegler, Mehmet Topuz, Baroni, Emre, Stoch, Alex, Semih

TRABZONSPOR: Tolga, Celustka, Giray, Glowacki, Cech, Serkan, Colman, Henrique, Alanzinho, Halil, Burak
Etiketler:
bugüne kadar oynanmış trabzonspor fenerbahçe maçları, bugüne kadar oynanmış fenerbahçe trabzonspor maçları, Fenerbahçe trabzonspor skorları, fener trabzon derbileri, trabzonspor fenerbahçe derbileri, derbi sonuçları, kaç maç yapmış, kaç kere yenmiş, en çok kim yenmiş, derbilerin galibi kim,



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 torba çimento kaç kg

Almanyada satılan Türk helal belgeli sucuk markaları

Arşivleme

Daha fazla göster