Filipinlere Yardım Etmek istiyorum




Filipinlere Yardım Etmek istiyorum

Doktorum, Hemşireyim, sağlık memuruyum Filipinli Tayfunzedelere yardım etmek istiyorum?
nasıl yardım edebilirim? diyorsanız veya cebinde parası olan biriyseniz ve bu haberi okuyorsanız bu sizin için belkide bir ilahi fırsat.


onların şu an cebinizdeki paraya ve sizin gibi sağlık memurlarına çok ihtiyaçları var Aşağıdaki haberimize konu olan yeryüzü Doktorları derneği. yıllardır Afrika Asya Pakistan Depremi ve Dünyanın her yerine Dil, din, ırk ayırımı gözetmeden ücretsiz Yeryüzü Doktorluğu hizmeti vermektedir. bunun yanı sıra ayni nakdi yardım kampanyaları düzenlemek için TC. Devleti tarafından Deniz Feneri Kimse yokmu İHH yardım dernekleri gibi izinli belgeli ve büyük bir hayır organizasyonudur. fazla uzatmadan Yeryüzü Doktorları sitesinden alıntıladığımız Filipinlere Gönüllü Sağlık memuru çağrısını paylaşalım zira saniyeler onların aleyhine işliyor.

filipinlere+yardım+etmek+istiyorum

8 Kasım 2013 Cuma günü başlayan Haiyan tayfunu Filipinler’de 9 bölgede on bin kişinin ölümüne neden oldu. Filipinler genelinde tayfundan etkilenen kişi sayısının 9,8 milyon ve güvenli bölgeye alınan kişi sayısının 659.268 olduğu ifade ediliyor.Tayfundan en fazla etkilenen 9 bölgeden 8’ine temel yardım malzemeleri ulaşmış durumda ancak önümüzdeki günlerde beslenme, temiz su ve sağlık alanında daha fazla yardıma ihtiyaç duyulacağı belirtiliyor. Sağlık ihtiyaçları ile ilgili hala geniş kapsamlı bir değerlendirme yapılabilmiş değil. Bölgelerde yeni kurulan ve ayakta kalabilmiş sağlık merkezlerine ilaç ve medikal malzeme yardımları gönderilmeye devam ediliyor. Tayfundan etkilenen bölgelerde yaşayan 12.000 kadının bu ay içerisinde doğum yapması bekleniyor. Temel sağlık hizmetlerinin verildiği merkezlerde doktorlara ve sağlık çalışanlarına ihtiyaç duyuluyor. Afet ve acil durumlarda faaliyet gösteren Yeryüzü Doktorları olarak din, dil, ırk ve etnik köken ayrımı gözetmeksizin 2011 Van Depremi, 2011-2010 Pakistan Seli, 2010 Haiti Depremi, 2005 Pakistan Keşmir Depremi ve Sri Lanka’da gerçekleşen Tsunami’de olduğu gibi Haiyan Tayfunu’ndan etkilenen afetzedelere de sağlık yardımları götürmeyi amaçlıyoruz. Bu doğrultuda, önümüzdeki on beş gün içerisinde bölgede bulunan sahra hastaneleri, sağlık merkezleri ve hastanelerde gönüllü olarak çalışmak üzere sizleri göreve davet ediyoruz.

Organize edilecek Gönüllü Sağlık Ekipleri aşağıdaki alanlardan oluşacaktır:
Çocuk Hastalıkları
Enfeksiyon Hastalıkları
Dahiliye
Aile Hekimi
Pratisyen Hekim
Hemşire


Başvuru için son tarih; 14 Kasım 2013 Perşembe saat 18:00
Ziyaretler süresince görev yapacak gönüllülerimizin ulaşım, konaklama ve yemek masrafları Yeryüzü Doktorları tarafından karşılanacaktır. Sağlık Bakanlığı’na bağlı çalışan gönüllü adaylarımız Sağlık Bakanlığı yurtdışı görevlendirmesinden yararlanabileceklerdir. Görevlendirmeler mecburi hizmette bulunanları ve asistanlık görevindekileri kapsamamaktadır. Başvuruda bulunan gönüllülerimizin 6 ay geçerliliği olan pasaportunun bulunması zorunludur. İngilizce bilenlere öncelik tanınacaktır.

Detaylı bilgi için (0212) 586 12 12 no’lu numaradan bize ulaşabilirsiniz.

---- 2013 haberi güncelliğini yitirmiş resim bağlantı ve videolar kaldırıldı ----



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 torba çimento kaç kg

Almanyada satılan Türk helal belgeli sucuk markaları