Sigaradan gerçekten kurtul




Elektronik Sigara Sağlığa Zararlı mı?


Ben PatlakHaber in çilekeş editörü. bu reklam yazısını gönüllü olarak ücret almadan yazıyor ve paylaşıyorum.
insanlığa bir katkımız olsun.


16 sene sigara içmiş biri olarak elektronik sigara ile gerçekten sigarayı bıraktım.Hatta ilk aldığım elektronik sigara minimal üç günde bozulunca 4. gün dayanamayıp gidip sigara aldım fakat sigaradan tek nefes çekmemle fırlatıp atmam bir oldu. kullandığım likitin tadı o kadar güzeldi, içimi o kadar yumuşak ve boğaza vuruyordu ki sigaradan nefes almamla adeta kendimi yanan bir binada mahsur kalmış ve zehirli duman soluyan biri gibi hissettim.

sigaradan kurtul
ELEKTRONİK SİGARA NEDİR?
Kaliteli bir elektronik sigara ve kaliteli bir likit acaip güzel birşey. yani düşünün 3 günde sigaradan tiksinen ve 6 aydır sigara aramayan biri olarak ben bizzat yaşadım farkı gördüm.
elektronik sigara şöyle birşey;

elektronik sigara içerisine doldurulan nikotinli ve aromalı likitleri isteğe göre nefes çekerek veya düğmeye basarak pil ve ince bir tel vasıtasıyla anında buhar yapan ve nikotinli likiti;
yanma, karbonmonoksit,zift gibi zehirli meddeler "olmadan" doğrudan buhar yoluyla almaya yarayan acaip güzel bir çin buluşu.

Elektronik sigarada duman yok mu?

evet yok. buhar var.

ELEKTRONİK SİGARA SİGARADAN DAHA ZARARLI DİYORLAR
Hayır öyle birşey yok! ben didik didik araştırdım Elektronik sigaranın sağlığa normal sigaradan daha zararlı olduğunu gösteren kesin resmi bir belge yok. sadece şu yönden zararı tesbit edilmiş; "çocukları ve gençleri sigaraya yönlendirebilir" gerekçesiyle bazı Avrupa ülkelerinde yasaklanmış. Avrupanın önde gelen pek çok elektronik sigara firması Başlıca sigara firmaları tarafından satın alınıp kendi sigaralarını elektronik formatta satma çalışmaları içerisinde olduğunu da okudum. birde Devletin sigaradan aldığı vergi olayı var ki elektronik sigaranın daha zararlı olduğu yönündeki söylentilerin nereden ve neden çıktığını düşündürmek konusunda manidar bir sebep.

16 yıllık sigara bağımlılığını bırakıp Yani 6 aydır elektronik sigara kullanan biri olarak ben şöyle diyebilirim ki, daha 3. günden elektronik sigaranın sigaraya göre olumlu yönlerini hissettim.
1. si nefesim açıldı artık ufak bir eforda nefes nefese kalmıyorum.
2. üzerime sinen o iğrenç sigara kokusundan kurtuldum.
3. sü evimin içinde pc min başında misafirlikte arabada heryerde elektronik sigaramı rahatça içebiliyorum.
hatta dumandaki o hafif ve güzel kokuyu alanlar "ne kadar güzel koktu ne var onun içinde" diyorlar.
4. sü. sigaraya verdiğim para belkide 3/1 azaldı. 150 lira verdim likit ve elektronik sigara aldım 6 aydır kullanıyorum. (ondan önce de 120 lira verip dandik elektroniksigara ve dandik likit almıştım elektronik sigara 3 günde bozuldu likitler de öylece duruyor beş para etmez.)


5.si karizması acaip ben düğmeye basmalı kocaman boyutlu elektronik sigaraları sevmiyorum onun için ilk aldığım dandik model minimal e sigaraydı. görünümü sigara gibi fakat biraz daha büyüktü nefes çekerek ızgarası çalışıyordu fakat 2 gün sonra bi çalışıp bi çalışmamaya başladı. tam bir fıtık. ondan sonra daha kaliteli olan şu yanda fotoğrafını gördüğünüz modelden aldım.
yani ne salakmışım gittim tek parça pil likit tankı atomizer ızgarasına 120 lira verdim. halbuki ovale den bu resimde gördüğünüz e mini modeli 2 kişinin aynı anda içebileceği şekilde çift parça olarak kutusunda geliyor. fiyat olarak pahalı görünse de 2 kişilik olduğu için ve gerçekten çektimmi bulut gibi duman çıkardığı için çok çok daha ekonomik.
6.sı çoluğum çocuğum eşim çevremdeki insanlar içtiğim sigaranın dumanından zara görmüyor, dolaylı olarak kul hakkına girmiyorum.
7.si ağzımın tadı geldi.
faydaları saymakla bitmez.
sigaranın o iğrenç bağımlılığından kurtulmak ama aynı zamanda sağlıklı ve temiz bir şekilde molalarda duman tüttürmek istiyorsanız
bugün hemen şimdi kendinize ve çevrenizdekilere iyilik yapıp elektronik sigarayı "sigarayı kesin bırakmak" niyetiyle alın kullanın.

HANGİ ELEKTRONİK SİGARAYI ALALIM?
Elektronik sigara piyasasında o kadar çok çakma dandik esigara sitesi ve esigara markası var ki bodoslamadan dalarsanız yediğiniz kazıklara doyamazsınız. onun için daha önce araştırmış ve denemiş kullanıcıların yorumlarına önem verin bende biraz evvelinde kazık yemiş sonradan elektronik sigara sitesini bulmuş biri olarak sizlere ovaleturkey sitesini tavsiye ederim. isterseniz nefes çekmeyle çalışan sigara boyutlarında emini minit gibi modellerden birini yada isterseniz duman yoğunluğu filan ayarlanabilen acaip gelişmis olan düğmeli modelleri seçebilirsiniz. kalitesine ve müşteri hizmetlerine güvenebileceğiniz italyan markası ovaleturkey in bütün e sigara modellerine bu sayfadan ulaşabilirsiniz;


HANGİ ELEKTRONİK SİGARA LİKİTİ

ben daha önce ayıptır söylemesi marlboro light içiyordum. kullanıcı yorumlarında yaptığım araştırmalarda flovurart davidoff

maxx blend, dekang old tabacco ve ovale black old riserva gibi likitler tavsiye ettiler. denemelerim sonucu ovale in black old riservasını ve flovurart davidoff u beğendim fakat diğer markalara pek güvemenediğim için şu an tek likit merkezim yine ovaleturkey çünkü ovale nin farkı likitlerinin bir ilaç firması tarafından ruhsatlı olarak yapılıyor olması. likitlerinin analizlerinin olması, likitlerde bulunan nikotin miktarlarının kullanıcının içtiği sigaraya göre hafif, dark veya sıfır nikotinli olması (9mg,16mg,sıfır mg) ve tabii elmalı vanilyalı naneli gibi birçok çeşidini olması. ovale in tek sıkıntısı resmi sitesinde satışların euro üzerinden olması
bunu da şöyle aştım müşteri hizmetleri ile canlı görüşme sayfasına girip Murat beyle görüştüm Murat bey bana siteden alıverişinizi normal olarak ödeme ekranına kadar yapın. siparişinizi oluşturun siz TL ödeme bilgileri içeren bir SMS gelecek. dedi. bu şekil banka havalesi ile likitimi aldım 3 gün içinde de geldi. yalnız likit siparişi verirken dikkat edin bazı likitler çok çabuk tükenip stoklarda kalmıyor. stokta gördüğünüz an sipariş verin.
benim Marlboro, camel, winston,LM,Lark, monte carlo, tekel 2000 gibi dark sigara içenlere önereceğim ovale black old tabacco 19mg nikotinli likit. ve yoğun dumanlı ovale eclips c elektronik sigarası.
parliment night blue, winston light,mavi lark, pall mall light, muratti ligh gibi hafif sigara içenlere ise vanilyalı ovale 9mg nikotinli black old tabacco ovale 9mg nikotinli buz nane ovale tavsiye ederim.

ovale in ürettiği tüm orjinal likitleri şu sayfadan görebilir ve online olarak satın alabilirsiniz.


SİGARADAN GERÇEKTEN KURTULUN
gerçekten her nefeste size zarar veriyor her nefeste binlerce akciğer hücresi ve beyin hücresini köreltiyor.
kana ciğer vasıtasıyla hızla karışan zehirli karbonmonoksit gazı anında binlerce oksijen taşıyan alyuvarları zehirleyip kandaki oksijeni azaltıyor ve vücuttaki kanı düşürüyor. zararları saymakla bitmez. yerini tutabilecek başka birşey varken, el alışkanlığı, nefes çekme alışkanlığı, en önemlisi nikotin bağımlılığını zararsız bir şekilde karşılayabilecek başka birşey varken neden bu hâla bu zehiri damarlarınıza salasınız. yıl olmuş 2014 teknoloji "eğer engelleme ve köstek olma olmazsa" sigara illetini de bitirecek
inşallah.

YA SİGARAYI BIRAKAMAZSAM?
Aklınıza böyle bir soru da gelebilir yani elektronik sigara alıp ta sigarayı bırakamazsam.
aslında bunu yazıp yazmamak konusunda endişeye düştüm çünkü elektronik sigarayı gerçekten sigara illetinden tamamen kurtulmak niyetiyle alın. öte yandan yine ben elektronik sigara öncesi araştırmalarımda elektronik sigaraya geçip gerçek sigarayı bırakamayan bazı tiryakilerin günde içtikleri sigara sayılarını 2, veya 3 e düşürdüklerini yazdıklarını gördüm. yani günde 1 buçuk paket 30 adet zehir içen bir insan sigarayı bırakamasa bile bunu 10/1 e yani 3 adete düşürmüş. bu bile elektronik sigaraya geçmek için yeterli bir neden değil mi?

Güncelleme 2017 ekim: Devlet Elektronik sigara denetimini acaip artırdı. açık alanda elektronik sigara içmek yasak. ticaretini yapmak yasak. pek çok elektronik sigara satışı yapan siteler kapatıldı.
bense günde 2 slim sigara ve elektronik sigara ile hayata devam ediyorum. elhamdülillah.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 torba çimento kaç kg

Almanyada satılan Türk helal belgeli sucuk markaları