Domuz eti mi var?




Yediklerimizde Domuz eti mi var?


Son günlerde fısıltı gazetesinde yayılan çok bilindik markalarda domuz eti var, domuz eti kullanılıyor haberi üzerine geniş bir araştırma yapıp halkı bilgilendirmek patlakhaber'e düştü.
Efendim ağzı olan konuşuyor yok Burger king de yok dominos pizza da domuz eti var falan marka sosislerde salamlarda domuz eti var. işte size Türkiye'deki domuz çiftlikleri üreticileri ve onların hissedarı olduğu gıda firmalarını da içeren detaylı bir Domuz raporu.



DİKKAT GÜNCELLİĞİN YİTİRMİŞ
ESKİ BİR HABERDİR!!! (2008)


domuz+eti+var+mı
-Ben size Haramım müslümanlar
beni yemeyin!-

YILDA 3 MİLYON KİLO DOMUZ YİYORUZ!
Olayın büyüklüğünü anlamanız için Türkiye de yılda kaç kilo kırmızı et (dana koyun eti) yediğimizi
de paylaşalım; yılda 6 milyon kilo (gıdaraporu 2008 verileri) kırmızı et tüketiyoruz.
domuz etinin çoğunun da "bu domuz etidir" diye satılmadığını hatırlatarak olayın büyüklüğüne
dikkat çekiyorum.
neredeyse yediğimiz etin yarısı domuz eti.


DOMUZ İŞİ KÂRLI
Peki neden domuz eti bu kadar cazip?
dini milli hassasiyetleri olmayan bu üreticileri domuz etine iten sebepler neler?;
kısaca tamamen duygusal sebepler.

1 domuz doğduktan 4-5 ay sonra 100 kiloya ulaşıyor.
yüz kiloluk bir domuzdan 40 kilo yağ çıkarılabiliyor.
ortalama 20 sene yaşayan domuz bir doğurumada 15-20 yavru doğuruyor.
bir ömür boyunca bir domuzun 350-400 yavrusu oluyor.
bu hayvancıkların beslenmesi de çok kolay
cam hariç -leş ve kendi pisliği dahil- herşeyi yiyor.
hal böyle olunca dini milli hassasiyeti olmayan üreticiler helal olan ama masraflı
olanı bırakıp harama yöneliyorlar.




DOMUZDAN NELER YAPILIYOR?
Domuzdan sadece et üretilmiyor. Türkiye'de 80 den fazla domuz çifliğinde üretilen domuzlar yasal ve merdiven altı kesimhanelerden
Etler ve yağlar sucuk, salam, sosis fabrikalarına,otellere,yemek fabrikalarına (kıyma olarak), tatil köylerine, büyük, küçük marketlere, kıyma olarak büfelere, iç yağları sabun fabrikalarına, ilaç fabrikalarına, kozmetik imalatına, bazı margarincilere; kıllar fırça imalatçılarına; işkembe, bağırsak, ciğer gibi sakadatları kozmetik ve ilaç sanayiine, göz ve bazı iç organları hastahanelere; bazı artıklar yem sanayiine; deriler dericilere gidiyor.


DOMİNOS PİZZA DA BULUNAN NAMET VE POLONEZİN HELAL GIDA SERTİFİKALARI

Bu fotoğrafı bizzat kendim Dominos pizza Beykoz Şubesinden çektim.

Dominos pizza sucuklarında salamlarında hangi et markasını kullanıyor merak edenler de öğrenmiş oluyorlar NAMET ve POLONEZ işte size ikisinde Dominosta asılı duran helal belgesi




2017 GÜNCELLEMESİ: Dominos et ürünlerini şu an sadece Nametten alıyor.

ŞAİBELİ MARKALAR

Dikkat edin üretilen domuzun çoğu kıyma olarak otellere şarküterilere hazır yemek firmalarına tatil köylerine gidiyor. kalanı da ünlü veya bilinmedik marka salam sucuk sosis gibi ürünlere gidiyor.

şimdi sizlere domuz çiftliklerinde domuz satın alan deşifre olmuş firmaların isimlerini veriyoruz.


---- Düzenleme 17.10.2017 saat 11:47 -----


Burada yeralan bilgiler gıdaraporu .com sitesinden alınmış 2008-2009 yıllarına ait bilgilerdi. yani siz eski bir habere geldiniz.
burada ismi geçen firmaların bir kısmı kapandı bir kısmı el değiştirdi. yatmadan telefonumdan bi sitemin son durumuna bakayım dedim.
baktım ki bu habere geliyorsunuz. haber ise çok eski bir haber. ben Allahtan Korkarım bu firmalar değişti kapandı el değiştirdi
Helal belgesi Alanlar oldu. Gecenin 1 inde Yatağımdan kalkıp bilgisayarımı açıp bu haberin içeriğini düzenliyorum.
Yani şimdi ben size burada tek tek 2014 yılı aralık ayına ait.
Şu firma bu firma diye Marka vererek saymak isterim ama 2008 yılının haberi gibi elimde belge yok bilgi yok ki.
O yüzden Google a her ne yazıp geldiyseniz. o yazıya itibar etmeyin artık. birde haber veya bilgi okuduğunuz sitelerde Tarih ve Kaynak yani belge arayın. İşkembe-i Kübra dan haber patlatmak kolay ama öte yanda Allah Sorar. Hadi hayırlı geceler.






DOMUZ ETİ YEMEMEK İÇİN NE YAPMALIYIZ?

Yapacağımız çok basit üç kuruşa beş köfte değil beş kuruşa üç köfte alacağız.
domuz etinin ucuz olduğunu hesaba katarak hangi market olursa olsun isterse en dindar market olsun markasını bilmediğimiz güvenmediğimiz ucuz et ürünlerini almayacağız. (salam, sosis, pastırma, hazır pizza) kıymamızı güvendiğimiz bildiğimiz yerden alacağız. tabldod veya catering firmalarından işyerimize yemek alıyorsak mutlaka firmayı inceleyeceğiz et ürünlerini nereden temin ediyor öğreneceğiz.
tatil köylerine otellere gittiğimiz zaman ilk işimiz bunu öğrenmek olacak. hakkında böyle haberler çıkmış Dominos pizza, little caesar's piza (litte sezar) dr oetker hazır pizza, namet polonez çerkezo gibi şüpheli duruma düşmüş firmaların ürünlerini almayacağız.

AMA BİZ FAKİRİZ UCUZ ET YEMEZSEK HİÇ ET YEMEYİZ!
O zaman sizde Kurban bayramını bekleyin kurban bayramında gelen etleri kıyma çektirin kuşbaşı dilin birer porsiyon halinde poşetleyip derin dondurucunuza atın. o sizi bayağı idare eder.
görgüsüz gibi bir oturuşta 1 kilo kavurma yemeyin. sabredin

Bu konudaki bilgiler ve veriler gıdaraporu.com dan alınmıştır.

ilgililerden gelecek her türlü bilgilendirme seve seve yayınlanır.
amacımız kimseyi karalamak değil halkı bilgilendirmek.
habere itiraz için iletişim sayfamızdan bize ulaşabilirsiniz.







Yorumlar

Anonymous dedi ki…
güzel bir haber olmuş , elinize sağlık. ama bir sorum olacak vejeteryan pizza yesek olur mu ? ?
Sağır Sultan dedi ki…
pizzada salam sucuk sosis gibi et ve sakatat malzemeleri olmadıktan sonra afiyet şeker olsun hatta
çok karışık pizza yemek isterseniz

bim in veya a101 in paket pizzaları var mis gibi hemde ucuz 6-7 tl filan 4 tane pizza var. 3 adamı doyurursunuz :)
Cem dedi ki…
Bu ürünlerin domuz eti olup olmadığı laboratuvarlarda test edilebilir, Türkiye'de bir sürü dernek, sivil toplum kuruluşu vs. var, oturup okey/maça kızı oynayana kadar bu şirketlere, eğer yazılanların aslı var ise dava açabilir ve tazminat alabilinir. Ben kişisel olarak domuz eti yedim, inançlı biri değilim ama para hırsı uğruna vatandaşlarımıza yaptıkları saygısızlıktan (yine de umarım ki yukarıda yazanlar asılsızdır) sizin kadar rahatsızım.
Theimam dedi ki…
Polonez firmasını bu konuda telefon ile aradim ve derhal faks ile gecmisten gunumuze kadar yapilan analizlere ait onlarca rapor yolladilar. hicbirinde domuz eti tespit edilmedigini ve bu mailin karalama ve camur atma amacli oldugunu da bircok yere bildirdiklerini belirttiler.
ilgili bakanliklar da bu sebepten denetleme sıklıgını arttirmis ve zaten yüzde yuz dana ve kanatlı tipi urunler yaptıkları ve inek eti bile almadıkları halde hala daha bu iftiranın, bu tip internet ortamlarında bilincsizce yayılmasından rahatsiz olduklarını bildirdiler.

valla ben ikna oldum . merak eden biraz cabalar ve gercegi ogrenir. Allah dedikodu yapanı ve aracı olanı sevmez.

Theimam
sagirsultan dedi ki…
itina edende yalanlar.
süküt ikrardan gelir. adamın kapısına gidip de abi böylemi dersen yok der tabii
adı çıkmış dokuza. polonezin tv ye çıkıp kendini aklaması lazım

Dominos pizza hangi marka et sosis salam kullanıyor
sagirsultan dedi ki…
Dominos pizza hangi marka et sosis salam kullanıyor
ayhan dedi ki…
bizde domuz çok etini yiyen yok üstelik doğal katkı maddesi yok yemek isteyenler ucuz paralara temin ederiz bari domuzlar bi işe yarasın burda donlarca et temin ederiz "cep numarası paylaşmak yasak" sebinli_ayhan_[et]hotmail.com ulaşabilirsiniz
yawuz emre dedi ki…
bi öle diolar bi böle neye inanalım bilmiyoruz.domuz eti kullanan firmalara yazıklar olsun veballerimiz boyunlarına hem güzel yapıyorlar hemde yiyemiyoruz haklarımıza giriyolar.
Turkiyeliyorum dedi ki…
Bakanlık sürekli ve baskın kontroller yapmalı. Yoksa "temiz nümune" ile yapılan kontroller vatandaşı aldatmaktan başka bir işe yaramaz. Ama başbakan'ın biri ne demişti? "paranın din imanı olmaz" Daha çoook bekleriz biz!
bülent görmek dedi ki…
allah yardımcımız olsun yediğimiz herşeyin içine bi b.k katıyorlar abicim ozaman kendimiz ekip kendimiz biçicez başka yolu yok bu işin ben avcıyım vurduğum domuza ayakkabımın tabanı ile dokunmam ama bilmeden yediriyorlar allah islah etsin ne diyeyim..
çiğdem dedi ki…
namet le ilgili bende bir açıklama yapacağım yaklaşık 6 yıl önce namet kuruluşunu satın alan kayarlar grup eski nametle karıştırılıp hala domuz üretimi olduğu sanılıyor. büyük yanılgı . adamlar hem yurt dışından hem tse den helel sertifikası almış bizzat bende var belgeler isteyen merak eden araştıran herkesede açık. ama polonez yemediğim için araştırma gereği duymadım. aytaç yiyen gönül rahatlığıyla nametde yiyebilir yani
eslem çamlı dedi ki…
tüm müslüman alemi adına çok teşekkürler
ebenin ellerini öperim dedi ki…
çok sağol burda bimin a101 in reklamını yapıyorsun Allah razı olsun. kafirlerin cebini doldurmaktansa dindarların cebini dolduralım değil mi :)
(admin editledi çokta güzel editledi pekte güzel editledi)
yavuz dedi ki…
a101 veya çağrı veya özkuruşlar veya hakmar arkadaş namet satıyorlar namet için internette yazılar var nasıl çoluğa çocuğa yedireyim size basit bir soru bizim milletten bazıları kanser ilacının sahtesini yaptı bu dereceye gelmiş bir topluma nasıl güveneyim özkuruşlar polonez markası satıyor tamam bunlarda domuz eti yok diyelim pekiyi istanbulun et ihtiyacının 3/1 i domuzdan karşılanıyor da bu etler nerede tüketiliyor polonezin domuz çiftliği var mı yok mu ben domuz ticareti yapan bir firmanın helal kesim de olsa ürününü kullanmak istemiyorum hakmar da namet ürününün üzerindeki etikette :islami usüllere göre kesilmiştir diyor ama !domuz eti yoktur yazmıyor yani nerden baksak güvensizlik var artık bunun bir düzene sokulması gerekir saygılarımla
ali tuna dedi ki…
sevgili arkadaşlar,güzel yorumlarınız için teşekkür ediyorum,burda fikir birliği yapmak en güzeli.dominos pizzada domuz etinin dışında hertürlü sağlıksız koşullar mevcut.bunların örnekleri izmirdeki birçok şubede mevcuut.öncelikle karşıyakadakilerden başlıyabiliriz,çoğunluğu merdiven altı gibi şubeler,dominos önce buraları dendenetlesinde ,sonra hijyenden bahsetsin.
nejla şimşek dedi ki…
Kardeşlerim en Doğrusu Şüpheli Gıdalardan Kaçınmadıkça Helale Erişemeyiz Bazı Şeyleri Evimizde Kendimiz yapalım Ben Öyle Yapıyorum Saygılar...
sbta dedi ki…
Polenez in sitesinde ilginç bir şey var ürünler bölümüne gelince tüm ürünler görünüyor fakat KAPALI yazan bir yer var , bu kapalı ne acaba? bilen varsa paylaşım
sagirsultan dedi ki…
yok öyle birşey bulamadım
Gurbetten dedi ki…
Haberler ortaya atiliyor ama benim aklima su geliyor. Simdi bir marka helal sertifikasi alsa bile Ne belgesi olursa olsun bu domuz etiyle dana etini degistirmeyeceklerimi anlamina geliyor. Yani her saniye her urunde bunlari kontrol eden mekanizmamisimi var. Yada her yedigimiz urunu labaratuarami goturecegiz. Hepsine yoktur misal 100 kilo 10 adet olsa istanbulda 100 paket domuzlu socuk kim anlayacakki. DAna etleriyle karisir. Ben anlamam sahsen. Her urun icinde lab gitmem. Oyzuden adi cikmissa vede suphe ederim. En iyisi kardesim 3-5 kisi birlesip danaya girmek . Her 3 ayda kessen yeter. Bizim bir kasap vardi mahallede adamin kiymasi bir gun tadi rengi degisti dedik domuzmu yediriyorsun meger dana degilmis at mi esekmi neyse ondan karismis. yanlislik olmus guya. Temiz dayak yedi. Akillandimi bilmiyorum... Boyleleri bulcaksin Allah karsilastiracak oturtacaksin hemde cig cig domuzlari yedirecksin.
recep gündoğdu dedi ki…
sizleri saygıyla selamlıyorum,
değerli yönetici;
sitenizde yayınlanmakta olan domuz eti üreten ve satan markaların kimlikleri ve yaptıkları konusunda 10 yıl önceki durumlarında hemfikir olabiliriz fakat 2013 den bahsedecek olursak orada pürüzler var.öncelikle sitenize güncel olmayan yaklaşık 13 yıllık bir namet polonez sütte çerkezo konusunu koymuşsunuz hiç etik değil,güncel olmayan şey ansiklopediktir,arşivdir.sizden kısaca ricam tarihe gömülü kalmış bu domuz eti üreten ve satan falan filan haberlerinizi kaldırın,bizlere hiç fayda vermemekle beraber bilmeyen yeni yetişen toplum bireylerine de beyin karışıklığı yaşattığınızı belirtyeim.diğer markaları geçtim,namet gibi kesinlikle kayarlar holdinge dahil olmuş ve çok büyümüş bir markanın da halen bu lakırdılarınıza alet ederek tıklanma rekoru kırma isteğinizi artık egale edin,bırakın bu güncel olmayan bilgilerle uğraşmayı,nereye baktınız da bu tarihi haberi yaygara yapmaya devam ediyorsunuz,mustafa akkas mı kaldı,muzaffer mi kaldı namlıda,asıl önemlisi namlı diye bişey de yok artık sadece esnaf olmanın dışında bir marka değil,
sagirsultan dedi ki…
Değerli Dikkatli patlak okur;

haberimizin 2010 yılına ait olup defalarca düzeltilmiş, her gelen tezkip, haberin içerisindeki asılsız iddiaların yerine eklenerek bu bilgileri arayanın kolayca bulması sağlanmıştır. ameller niyetlere göredir. bu haberlere konu olan firmaların bizlere teşekkür etmesi gerekirken bizler hiçbir gelir elde etmeden sırf temiz olan aklansın kirli olan saklansın niyeti ile haberi paylaşmışız.
şimdi de sizin uyarınız üzerine haberimizin başına kalın kırmızı harflerle "tarihi geçmiş haber" ibaresi ekliyoruz.
şimdi artık kimse haberi okuyup olayın aslını öğrenmez ve başlığa takılıp kalır.
hüsamettin dedi ki…
yalan haberleri silin be ya
Unknown dedi ki…
insan biraz arastırır bu yazdıklarınız alıntıdır ve 2005 tarihlidir..oysa namet 2006 da namlı etten kayarlar guruba satıldı..su an 2 tane helal gıda sertifikası var..neden namet dersen helal diye duymustum 2 kangal aldım sonra bu yazıyı okudum bigaz cöpe attım sonra arastırmaya basladım megerse isin aslı farklıymıs..namet gercekten helal mi degil mi bilmem ama burda yazılan nametle yeni nametin farklı oldugu cok acık
Unknown dedi ki…
arkadaşlar merhaba
19.01.2015 itibariyle polenez sucuk ve firması hakkında tarım gıda ve hayvancılık bakanlığınca başlattırmış olduğum inceleme ve laboratuvar sonuçları elime ulaştı
bakanlıkça yapılan araştırma ve incelemeler çerçevesinde ilgili sucuk ve firması hakkında gerek üretim gerekse öncesinde et tedarik aşamalarında domuz ve tek tırnaklı hayvansal ürüne rastlanmamıştır bilgisi
ayrıca sucuk tan alınan numune sonuçları yazılı olarak elime ulaştı.
uzun lafın kısası domuz eti var gibi internette dolaşan onlarca yazıya benim gibi aldanmayın

aklınız ve gönlünüz rahat olsun
sonuçları kendi gözümle görmesem inanmazdım ama
artık rahat ve mutluyum
POLENEZ MARKA SUCUK TA DOMUZ ETİ VE TÜREVLERİ BULUNMAMAKTADIR.
bir not daha.:
bu sucuğu üreten firma 2015 itibariyle bakanlığın yakın takibindeymiş
tüm asılsız internet yazılarına rağmen bakanlık denetimleri sonucunda üretim izni almıştır
rahat rahat tüketebilirsiniz
Editor-Octopus dedi ki…
trafik getiren bir haberin sayfasının silinmesi sitenin Google arama sonuçlarında çıkma başarısını çok düşürüyor. onun için silmektense güncelliğini yitirmiş konuları tek tek bulup düzeltiyoruz. bu şekilde güncelliğini yitirmiştir. diye bilgi ekliyoruz. sitemizde binlerce haber olduğunu belirtirsek bu işin aslında o kadarda kolay olmadığı ve ufak tefek hatalı düzenlenmemiş sayfalar çıkabileceği kaçınılmazdır.
o yüzden lütfen sayfa silin yerine "güncelleme için teşekkürler" şeklinde yorumlar yapın burda bir emek var sorumluluk bilinci var Allah korkusu kul hakkı yeme korkusu var
Editor-Octopus dedi ki…
haberi doğru düzgün okumamşısınız ki biz ne yapalım
Adsız dedi ki…
Arkadaslar helal kesimin ne mana tasidigini tam anlamamiz lazim. Kesilirken Allah c.c. adı zikredilmeden yani bismillah denilmeden kesilen hayvan leş hukmundedir. Bu durum ne kadar saglaniyor acaba. Ayrica kan kaybindan olene kadar hayvanin omuriliginin kesilmemesi lazim ki aci cekmesin. Bu beklemeyi mezbahalarda ne kadar yapiyorlar acaba?
Unknown dedi ki…
Kardeşim kusura bakmada sen yazıda biraz kıvırmışsın önce helal belgelerini gösteriyosun dominos felan bak helal kullanıyo diye elhamdülillah müslümanız yalandan korkarız yazıyosun yazının sonunda bu markaları yemeyin diyosun ne ayak anlayamadım
Editor-Octopus dedi ki…
kardeş önce domuz et var söylentileri üzerine bi patlakhaber yaptık.
sonra itirazlar gelince bizzat araştırdık helal belgesi olanların belgelerini çekip koyduk.
en son olarakta eğer birşeyden şüpheleniyorsanız onu yemeyin dedik.
işte böyle bir ayağım.
Unknown dedi ki…
Ben buldum linki burada: Valla meclis bile araştırmış ve sonucu netleştirmiş .
https://www.tbmm.gov.tr/komisyon/dilekce/belge/kararlar/d23/gkcetvel42.pdf
.......Trakya Et ve Süt Ürünleri San. A.Ş. (Polonez) firmalarında yapılan denetim ve kontrollerde domuz eti girişi olmadığı, ......

ayrıca sonuçta da şöyle bir bölüm var.
........iddialarının gerçeği yansıtmadığı,
dilekçedeki iddiaların somut bilgi ve belgeye dayanmadığı, doğruluğuna ilişkin yeterli veri
sunulmadığı, dolayısıyla sübuta erdirilemediği, bahsedilen konularda ilgili idarelerce gerekli
denetimlerin yapıldığına ilişkin bilgilerin sunulduğu anlaşılmış, kamuoyunun hassasiyeti
dikkate alınarak, konuya ilişkin idari denetimlerin artırılması ilgili yürütme makamlarına
tavsiye edilerek, bu aşamada 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun ile
TBMM İçtüzüğünün 116 ncı maddesi uyarınca dilekçe hakkında Komisyonumuzca başka bir
işlem yapılamayacağına karar verildi.

Yani değerli dostlar. Bu iftiralar fos çıkmış. Polonez güvenilir bir marak hatta bu bağlamda en güvenilir marka diyebiliriz.

Birçok firma ve hatta kasaplar yasadışı üretim yapıyorken yerlerden et toplayıp sucuk yapıyorken, bu firma bir de özel hedef gösterilip denetim altında bu işleri yapıyor.

Evet bundan sonra yediğim sucuğun markası belli . POLONEZ.
Adsız dedi ki…
İlk carrefour içerenköy de açıldığında domuz eti reyonu ayrı idi. Bu reyonda polonez de vardı. Yani polenez zamanında domuz eti satıyordu. Ayrıca ismi de manidar. İstanbul POLONEZköy de polonya göçmeni hristiyan halk yaşıyor
fatunus dedi ki…
Su her yere evet bundan sonra yedigim sucugun marksi belli polonez yazan arkadas kesin kesin bu isle gorevlendirilmis birisi.. bu bile nedense hissi olarak polonez markasindan uzak durmama yetiyor. Ve zaten bu markanin büyük marketlerdeki tanitim standlarinda pişirilen sucuklardan agirr cirkin bi koku geliyor ve midem almiyor bence bu marka iyi para yedirip kendini aklamis sadece
Unknown dedi ki…
"O zaman sizde Kurban bayramını bekleyin kurban bayramında gelen etleri kıyma çektirin kuşbaşı dilin birer porsiyon halinde poşetleyip derin dondurucunuza atın. o sizi bayağı idare eder.
görgüsüz gibi bir oturuşta 1 kilo kavurma yemeyin. sabredin"
Et tüketimi konusunda bu kadar sığ bir yorum hiç görmedim. İnsanların alması gereken protein miktarı bellidir, bilimsel verilerle tespit edilir. Eve giren et miktarı sabitken bunu kaça bölersen böl aynı kalacaktır. Eti dolaba at, sonra oraya bakıp bakıp iç geçir. Yemiş kadar olursun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 torba çimento kaç kg

Grafenden diyaliz makinesi ve medikal cihazlar yapın

Arşivleme

Daha fazla göster