Hatay'in dinler amblemi - Dinler Arası Diyalog Fetö




Hatay'ın Dinler Amblemi

Öncelikle, Medeniyetler buluşması ismine rağmen organizasyon aslında dinler buluşması olarak düzenlendi. Üç büyük din'in temsilcileri bir araya geldi. Organizasyon için Hatay'ın seçilmesi ise bir başka ilginç noktaydı. Suriye sınırındaki Hatay ilimiz, Ortadoğu'nun en eski yerleşim bölgelerinden biri. Halen Hatay'da her dinden ve mezhepten vatandaşlarımız yaşıyor. Ama bu özelliklere sahip bir çok ilimiz var.Neden Hatay? Bir başka nokta ise, organizasyon için yapılan amblem. Amblemin basına geçilen ilk halinde hilal yoktu. Sonradan eklenen hilal, amblemin orijinaline iliştirilmiş gibi duruyor.


hatayın+dinler+amblemi

Büyük Ortadoğu projesi, Büyük İsrail projesi ve küresel tekdünya devleti projesi, dinlerarası diyalog adı altında bütün kadim dinlerin içini boşaltarak yeni bir evrensel din yaratmayı öngörüyor. Bu amaçla, din olarak hiç bir iddiası kalmamış olan Yahudilik ve Hristiyanlığın semboller düzeyinde egemen olduğu projeye, iddiaları ve direnme potansiyeli oln islam'ında eklemlenmesi öngörülüyor. İslam dünyasının çözülmesi ve küresel projelere açılması için, dinsel temellerden ve inançlardan arındırılması, iddialarını ve meydan okuma cesaretini kaybetmesi isteniyor. Bu amaçla, dinler, medeniyetler arası diyalog türünden cazibeli isimler altında islam coğrafyasına nüfuz etme ve İslamı her hangi bir din düzeyine indirgeyerek projelerin engeli olmaktan çıkartma çabası veriliyor. Hatay amblemi, bu çabanın sembolü.


ilgili;
Hatay, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık on üçüncü şehri. 2017 yılı itibarıyla 1.575.226 nüfusa sahiptir. Akdeniz'in doğu şeridinde 35° 52' - 37° 4' kuzey enlemleri ile 35° 40' - 36° 35' boylamları arasında yer alan Hatay'ın doğusunda ve güneyinde Suriye, batısında Akdeniz, kuzeybatısında Adana, kuzeyinde Osmaniye ve kuzeydoğusunda Gaziantep bulunur.
Hatay’da dinler arası diyalog GAREBETİ – ihvanlar EHLİ ...
ihvanlar/hatayda-dinler-arasi-diyalog-garebeti
Dinlerarası Diyalog, Medeniyetler Buluşması, Dinler Bahçesi gibi ifsad faaliyetlerinin merkezi konumuna getirilmek istenen Hatay’da 29 Ekim resmi törenlerinde yer alan bir pankart, yapılan ifsad faaliyetlerinin boyutlarını gözler önüne serdi.
T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı | İman | İbadet | Namaz | Ahlak
diyanetgovtr
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katıldığı ‘Din Hizmetine Adanmış Ömürler’ temasıyla Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu’nda düzenlenen açılış programıyla başladı.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 torba çimento kaç kg

Almanyada satılan Türk helal belgeli sucuk markaları