Ehliyet Sınavı Soruları ve Cevapları Yayınlandı




A,B,C,D,E,F,G ve H Sınıfı Ehliyet Sınav Soruları ve Cevapları



16 Nisan ehliyet sınavının soruları ve cevapları meb.gov.tr adresinde yayınlandı. MEB' in sitesindeki sorular ve cevapların indirme linklerini, bulmak biraz zahmetli olabilir. Bu yüzden biz Patlakhaber.com' dan 16 Nisan Milli Eğitim Bakanlığı Ehliyet Sınavı soruları ve cevapları direkt linkleri sizlerle paylaşalım:

16 Nisan Ehliyet Sınavı Soruları ve Cevap Anahtarları



A1-A2 Sınıfı Soruları ve Cevap Anahtarı

indir.



B Sınıfı Soruları ve Cevap Anahtarı

indir.



C-D-E Sınıfı Soruları ve Cevap Anahtarı

indir.



F-G Sınıfı Soruları ve Cevap Anahtarı

indir.



H Sınıfı Soruları ve Cevap Anahtarı

indir.



Ehliyetsiz yakalanan sürücülere ceza müjdesi (!)

81 il emniyet müdürlüklerine gönderilen yönetmelikte ehliyetsiz yakalanan sürücülere ceza kesilmesi istendi

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan yönetmelikle elektrikli bisiklet sürücülerine ehliyet ve kask zorunluluğu getirildi. 81 il emniyet müdürlüklerine gönderilen yönetmelikte ehliyetsiz yakalanan elektrikli bisiklet sürücülerine ceza kesilmesi istendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 15 Nisan günü yayınladığı yönetmelikte, "Hızı 25 km/saat üzeri ve gücü 250 W üzeri elektrikli bisikletler ile hızı 25 km/saat altı ve gücü 25 W altı elektrikli bisiklet sürücülerinin 'A1' sürücü belgesi sahibi olmaları, koruyucu başlık takmaları zorunlu olup, 'A1' sürücü belgesi bulunmadan bu tür araçları kullananların 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 36. maddesinde, 'Motorlu araçların, sürücü belgesi sahibi olmayan kişiler tarafından karayollarında sürülmesi ve sürülmesine izin verilmesi yasaktır' hükmü doğrultusunda cezai işlem yapılacaktır. Koruyucu başlık takmayanların ise 78. maddeye göre cezai işlem uygulanacak" dendi.

81 İL EMNİYET MÜDÜRLÜKLERİNE GÖNDERİLDİ

Yönetmelikte ayrıca 15 yaş üstü elektrik bisiklet sürücülerinin A1 sürücü belgesi alma zorunlu olduğu belirtildi. 15 yaşından küçük çocukların bu araçları karayollarında kullanması halinde 5326 sayılı kabahatler kanununa göre işlem yapılacağı açıklandı. Emniyet yetkilileri ehliyeti olmayan elektrikli bisiklet sürücülerini ehliyet alıncaya kadar bu tür araçların kullanmaması konusunda uyarıda bulundu.

İlkokul Mezunları Ehliyet Alamayacak

Sorgun Özel Duygu Sürücü Kursu Müdürü Necip Elhan, ilkokul mezunlarının Temmuz ayından sonra ehliyet alamayacaklarını, ilkokul mezunları, ilköğretim terk, açık ilköğretim öğrencileri ve 2.kademe belgesi olanların ehliyet alma süreleri nin 4 Temmuz 2011 tarihinde sona erdiğini ve bu sürenin uzatılmaması durumunda ilkokul mezunlarının ehliyet başvurularının kabul edilmeyeceğini söyledi.
Karayolları Trafik Kanunu'nda 2006 yılında yapılan değişiklikle ilkokul mezunlarının sürücü belgesi almalarına 5 yıl süre tanındığını, bu sürenin de 4 Temmuz 2011 tarihinde sona ereceğini belirten Elhan, “Bu tarihten sonra ilkokul mezunlarının sürücü kurslarına müracaatları kabul edilemeyecek.
İlkokul mezunları sürücü belgesi başvurusunda ilk problemi 1996 yılında yapılan yasa değişikliğiyle yaşadı. Bu uygulama daha sonra 2000 yılına kadar ertelendi. Yapılan itirazlar üzerine 31 Aralık 2004'e kadar ortaokul ya da sekiz yıllık temel eğitimi (ilköğretim) bitirme şartı aranmayacağı Bakanlık tarafından sürücü kurslarına bildirildi. 2004'e gelindiğinde uygulama hayata geçti ve birçok vatandaş komşu ülkelerden yüksek fiyatlarla ehliyet aldı. Mağduriyetlerin artması Milli Eğitim Bakanlığı'nı harekete geçirdi ve 5 Temmuz 2006'da 'ilkokul mezunu olmak yeterlidir' şartıyla uygulama 5 yıllığına yeniden ertelendi. Yaklaşık 1,5 yıl ehliyet alamayan ilkokul mezunları, bu ertelemeden sonra sürücü kurslarına akın etti. Bakanlığın verdiği 5 yıllık süre 30 Haziran 2011'de sona erecek. İlkokul mezunları ve ilkokul mezunu olarak daha önce ehliyet alan ancak ehliyetini yükseltmek isteyenler değişikliğin mağduru olacak. Bu uygulamada sürücülerin her ne kadar eğitim seviyelerinin yükseltilmesi düşünülmekte ise de Avrupa ülkelerinin hiçbirinde mezuniyet şartı aranmamakta, okuryazar olanlar sürücü okullarına müracaat edebilmektedir" dedi.
Elhan, “Eğer okur-yazar olan vatandaşımız, sınavlarda uygulanan bu test sınavını başarabiliyorsa sürücü belgesini alabilmelidir. Önemli olan sınav sisteminde istismar edilecek bir boşluk bırakılmamasıdır ki bu zaten mümkün de değildir. Bu yüzden ilkokul mezunu vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için kayıtlarını Haziran ayına kadar yaptırmaları gerekiyor” diye konuştu.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 torba çimento kaç kg

Grafenden diyaliz makinesi ve medikal cihazlar yapın

Arşivleme

Daha fazla göster