Çamaşır Makinesi Neden Yürür




Çamaşır Makinesi Neden Yürür


ilgili arama terimleri;
çamaşır+makinesi+neden+yürür

Çamaşır makineleri neden yürür,
Çamaşır makinesi neden öne doğru gelir,
çamaşır makineleri neden hareket eder,
çamaşır makinem yürüyor,
yürüyen çamaşır makinelerine ne yapılır,
çamaşır makinesinin yürümemesi için,



Çamaşır makinem çalışırken çok ses çıkarıyor ve öne doğru geliyor yani çamaşır yıkarken makine yürüyor çamaşır makinesi niye yürür? ne yapmalıyım?

ÇAMAŞIR MAKİNESİ NEDEN YÜRÜR?
Eski çamaşır makinelerinde sıklıkla görülen bir durumdur. Çamaşır makinesi yıkamayı bitirip sıkmaya geçtiği zaman yürüdüğü görülebilir. bu herhangi bir arıza değildir; sadece makinenin altında ayakları vardır ve ayak ayarı bozulmuştur.

Bozulan ayak ayarını düzeltmek ise sadece 30 saniyelik bir iştir bir adet papağan pense veya ayarlı pense alınız. Makinenin önünde geçiniz ve altına bakınız. makinenin altında 2 adet ucu yuvarlak plastik bulunur bunları aynı boya getiriniz ve makineyi kendiniz sağa sola doğru sallayınız. çamaşır makinesi salanırsa olmamamıştır. Çamaşır sıkmada yine ses yapar, kendiniz salladığınızda ses yapmayana dek tekrar ediniz.

Ancak bu durum sadece tek bir yer için çözüm değildir burası da makinenin koyulduğu zemin yumuşak halı ise çözüm olmaz bu durumda makinenin altına girecek büyüklükte bir mermer kestirerek mermeri makinenin altına koyarak sorun çözülebilir. Önemli olan makinenin sağlam bir zeminde buluması ve altında kayacak bir yüzey olmamasıdır.

ilgili;
Çamaşır Makinesi Ses Gürültü Sorunu, Problemi, Nedenleri Ve Çözümleri; Merhaba Değerli Tüketici Arkadaşlar, 16 Yıllık Beyaz Eşya Teknisyeni Olarak, Nacizane Bilgi Ve Tecrubelerim Doğrultusunda sizleri Bu Konuda Bilgilendirmeye Çalışacağım.
Fatih bey Çamasır makinesi şu boşaltip kurutmaya geçecagi zaman 5-6 saniye kadar aşırı bir ses yapip yürüyor.Ondan sonra kurutma bitene kadar sorunsuz ve sessiz çalışıyor.Ama o 5_6 saniye zannedersin kapıyı kırıyorlar öyle bir ses.Yetkili servis çağırdın baktılar bilye bozuk motor bozuk toplam ikibin TL Çamaşır makinelerindeki sıkma esnasında ortaya çıkan sarsıntıların ana nedenleri çokça yazıldığı gibi makinenin ayaklarının teraziye alınmaması, kazanı dengeleyen yay ve amortisörlerde bir sorun olması şeklinde tarif edilir.Bu durum çamaşır makinenizin motoruna ve diğer hareketli parçalara fazladan yük bindirerek arızalara neden olabilir. Devamını Oku Çamaşır makinem yürüyor ya da anormal bir şekilde sarsılıyor.Eğer çamaşır makinesine konan çamaşırlar dengesiz bir biçimde ya da kapasitenin üzerinde konulursa bu durumda amortisörlere çok fazla yüklenilmiş olur. Böylelikle kısa süre içerisinde amörtisörler yıpranır, çamaşır makinesi de yürümeye ve titremeye başlar.Eski çamaşır makinelerinde sıklıkla görülen bir durumdur. Çamaşır makinesi yıkamayı bitirip sıkmaya geçtiği zaman yürüdüğü görülebilir. bu herhangi bir arıza değildir; sadece makinenin altında ayakları vardır ve ayak ayarı bozulmuştur.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 torba çimento kaç kg

23 nisan sunucu konuşmaci metni

Arşivleme

Daha fazla göster