Blogger Domainli sitelerde SSL / HTTPS Aktif etme 2018 yeni sistem




Blogger Domainli sitelerde SSL / HTTPS Aktif etmek


Hele şükür sonunda Blogger domainli siteler SSL yani güvenli bağlantı https özelliği geldi.
bunu daha önceden cloudflare filan kullanarak yapanlar vardı ama ben sabrettim geleceğini biliyordum. ve sonunda 10 yaşındaki Tertemiz sitem Patlakhaber'imi
SSL sertefikası ile https ye kavuşturdum. bu yazıda size bunun nasıl yapıldığından bahsedeceğim. resimli olarak örnekler göstereceğim inşaAllah.




HTTPS / SSL Nedir? neden bu kadar önem kazandı.
En basit tabiriyle Https girdiğiniz sitenin temiz olduğunu, sahibine ulaşılabilir olduğunu, siteye girdiğiniz isim adres kredi kartı bilgileri gibi bilgilerin
başka bir şahıs tarafından hatta site sahibi tarafından bile çalınamayacağını şifrelendiğini gösterir.
SSL neden bu kadar önem kazandı? Google SSL sertefikalı sitelerin arama sonuçlarında sıralamasını ssl olmayan aynı sonuçlara göre daha üstlere taşıyacağını geçenlerde duyurdu.



Kusursuz bir https için neler gerekli?
buna da değinmeden anlatıma geçemeyeceğim sitenizi ssl sertefika alarak https i aktif etmek kolay da site içerisindeki her sayfada http olan bir bağlantı (fotoğraf,link,video,flash) bu sayfada güvenli olmayan bağlantı var diye tarayıcınız hata verir (chrome,edge,mozilla,safari vb) o bağlantıları httpS li güvenli olanlarıyla değiştirmeniz gerekmekte. hatta gerekmedikçe sitenizden dışarı bağlantı vermeyin derim ben.

blogger+domainli+https+aktif+etme

BLOGGER DOMAİNLİ SİTE HTTPS AKTİF ETME / SSL kullanımı

cloudflare olmayan orjinal Blogger domainli sitede httpsyi aktif etmek için öncelikle SSL Sertefikası almanız lazım sitenizin e-ticaret sitesi olmadığını varsayıyorum ucuzundan bir ssl sertefikası size yeter.
sertefikayı aldığınız yerde sertefikaya Domainizi bağlıyorsunuz her sitede farklılık gösterebilir ben isimtescilden aldım domain girin diye sordu bende domaini girdim. tabii benim http domainim de isimtescildeydi size tavsiyem domaininizin olduğu yerden SSL alın.

sonra draft.blogger e geliyorsunuz. normal bloggerda bazen https ayarları görünmüyor.
Ayarlar / Temel kısmında HTTPS Kullanılabilirliği seçeneğini sertefikayı aldıktan 1 saat sonra EVET diyerek değiştiriyorsunuz. sitenize bakıyorsunuz https olmuşsa bir müddet sonra (https işlenirken https yönlendirmesini aktif edemezsiniz yazıyor.) yönlendirme ayarı da aktif oluyor artık bundan sonra Google arama
sonuçlarındaki http bağlantınıza dahi tıklansa ziyaretçiyi güvenli bağlantı olan https ye yönlendiriyor.
tarayıcınızın adres çubuğunda sitenizin başında daima yeşil kilitli bir kilit ve Güvenli ibaresi geliyor.

blogger+ssl+csr+kodu

BLOGGER DOMAİNLİ SİTE SSL İÇİN CSR KODUNU NEREDE OLUŞTURACAĞIM?

Yok öyle birşey bende çok aradım en sonunda kod Oluşturmadan blogger panelinden Aktif ettim. şak! diye oldu.
sizde aramayın diye böyle bi paylaşım şeettim işte.

blogger+domainli+site+https+aktif+etme

UNUTMAYIN!:Reklamlarınız dahil içeriğinizde hiç http bağlantı olmayacak hepsini https ile değiştireceksiniz. Resimleri bloggerdan yüklüyorsanız onlar zaten https, youtube https kullanıyor adsense reklamları çoktandır https ye geçti. eğer adsense reklam kodlarınız 3-5 yıl gibi çok eskiyse onları değiştimeniz gerekebilir.https olmayan bir sitenin http bağlantısını https ile değiştirirseniz bağlantı çalışmaz. örneğin arkadaşınızın www. kralmahmut .com diye bir sitesi var sizde ona http:// www. kralmahmut .com diye sitenizde bağlantı vermişsiniz https ye geçince hata almamak için bağlantıyı https:// kralmahmut diye değiştirirseniz ve arkadaşınız https aktif etmemişse boşa bağlantı koymuş olursunuz.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 torba çimento kaç kg

Almanyada satılan Türk helal belgeli sucuk markaları