kayyuma devredilmek ne demek




Kayyuma devredilmek ne demek?

Devretmek ne demek  bu demek, "size parti marti yok partiyi kurula kadar şu adamlar götürecek"


saadet+partisi+kayyuma+devredilmek+ne+demek
KAYYUM:Belli bir malın yönetilmesi veya belli bir işin yapılması için görevlendirilen kimse.(Nedir)

Saadet partisinin hır gür çıkarmasından sonra Mahkeme iki tarafında kulaklarını çekip kendi atadığı üç kişiyi parti yetkilisi olarak ataması Kayyum a devretmek olarak adlandırılıyor.

peki kim Kayyumlar; saadet partisi Neden Kayyuma devredildi.

onuda haberde okuyun;

SAADET PARTİSİ KAYYUMA DEVREDİLDİ HABERİ

Saadet Partisi(SP)'nin Olağanüstü Kongresi'nde Necmettin Erbakan ile Numan Kurtulmuş arasında yaşanan "liste" krizinin ardından parti yönetimi Erbakan taraftarlarının mahkemeye başvurması üzerine; mahkeme kararını açıkladı. Karara göre; SP yönetimi kayyuma devredildi. Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi, Saadet Partisi'nde, Olağanüstü Kongre çağrısı yapmak üzere, Mustafa Kamalak, Hasan Bitmez ve Şerafettin Kılıç'ın görevlendirilmesine karar verdi. -Kongre'nin ardından başta Oğuzhan Asiltürk`ün ve 10`dan fazla kişinin Saadet Partisi kongresini mahkemeye taşıması sonrası parti genel merkezi mahkeme tarafından inceleme yapılmıştı. Açılan davalarda Saadet Partisi yönetiminin hukuken geçerli olmadığı iddia edilerek partinin kayyuma devredilmesi ve kayyum tarafından yönetilmesi istenmişti.

ANKARA (ANKA) - Saadet Partisi(SP)'nin Olağanüstü Kongresi'nde Necmettin Erbakan ile Numan Kurtulmuş arasında yaşanan "liste" krizinin ardından parti yönetimi Erbakan taraftarlarının mahkemeye başvurması üzerine; mahkeme kararını açıkladı. Karara göre; SP yönetimi kayyuma devredildi. Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi, Saadet Partisi'nde, Olağanüstü Kongre çağrısı yapmak üzere, Mustafa Kamalak, Hasan Bitmez ve Şerafettin Kılıç'ın görevlendirilmesine karar verdi.

KONGRE SÜRECİ

SP'nin 11 Temmuz'daki olağanüstü kongresi, Genel Başkan Numan Kurtulmuş ile Milli Görüş hareketinin lideri Necmettin Erbakan arasında çekişmeye sahne olmuştu. Seçimi Kurtulmuş'un listesi kazanınca Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan ve kızı Elif Erbakan Altınöz yeni yönetimde yer alamadı. Fatih Erbakan, Kurtulmuş'u istifaya çağırırken, kongrenin yenilenmesini isteyen delegeler dilekçe toplamaya başlamıştı.
Parti kurucularından ve Erbakan tarafında yer alan, Mustafa Kamalak ve kongre delegesi Hasan Bitmez, toplam 650 delegenin olağanüstü kongre talebini içeren dilekçelerini genel merkeze vermiş ardından bu dilekçeler bazı delegeler tarafından geri çekilmişti.
Gelinen süreçte olağanüstü kongre için yeterli imza sayısı da tartışma konusu oldu. Konu hakkında Erbakan'ın kurmaylarından Şevket Kazan'ın, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'dan bilgi aldığı konusu da uzun süre tartışma konusu oldu.
Saadet Partisi'nde 11 Temmuz'da yapılan kurultayın ardından başlayan olağanüstü kongre tartışmalarında gelinen nokta "kayyum" la sonuçlandı.
Başta Oğuzhan Asiltürk`ün ve 10`dan fazla kişinin Saadet Partisi kongresini mahkemeye taşıması sonrası parti genel merkezi mahkeme tarafından inceleme yapıldı. Açılan davalarda Saadet Partisi yönetiminin hukuken geçerli olmadığı iddia edilerek partinin kayyuma devredilmesi ve kayyum tarafından yönetilmesi istendi.
SP Olağanüstü Kongre sürecine dair Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesinde görülen davaya ilişkin son duruşmasında çıkan karara göre, 11 Temmuz'da yapılan olağanüstü kongrenin geçersiz olduğu iddiaları haklı bulundu.

MAHKEME KARARI

Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi, Saadet Partisi'nde Olağanüstü Kongre çağrısı yapmak üzere, Mustafa Kamalak, Hasan Bitmez ve Şerafettin Kılıç'ın görevlendirilmesine karar verdi.
Mahkeme, bu 3 üyenin açılış, kongre divan teşkili, tüzük ve program tadil komisyonları teşekkülü, tüzük ve program tadil komisyonlarının raporlarının okunması, genel başkan, genel idare kurulu asıl ve yedek üyelerinin, yüksek disiplin kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi gündemi ile Saadet Partisi Olağanüstü Kongresini çağırmakla görevlendirilmelerini kararlaştırdı.(ANKA)

Saadetten ilk Kayyum Açıklaması
flaş haber 15:59

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç, ''4 partisi derin güçler tarafından kapatılan Milli Görüşün 5. partisi mahkeme kapılarına düşürülmüştür. Türkiye'de bir ilk yaşanmaktadır, Türkiye'de bir partinin olağanüstü kongresi kayyum tarafından yapılacaktır. Davanın tarafı olanlar kayyum tayin edildi'' dedi.



Yorumlar

Anonymous dedi ki…
616511651 yytt tt nıtn ıtn t ut tıot e esw a rtr
Anonymous dedi ki…
özür dilerim :((
Anonymous dedi ki…
padişahlık gibi babadan oğula istiyor sanırım erbekan :) yaw ahın gitmiş vahın kalmış hoca :))
Anonymous dedi ki…
olacak iş değil. Bu kadar mı tatlıdır bu koltuklar.. Bırak işi hakeden yapsın yapsın.. ah erbakan ah sen artık otur tesbihini çek sanane siyasetten...
Editor-Octopus dedi ki…
Gezer Terlik kayyuma devredildi

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 torba çimento kaç kg

Almanyada satılan Türk helal belgeli sucuk markaları