Atatürk Marka oldu Atatürkçüler zorda




Atatürk Marka oldu Atatürkçüler zorda

MEYDANLAR SİZİ BEKLİYOR ATATURKCULER
Bugüne kadar Atatürkle , milletin Atatürk Sevgisiyle Bedavadan Beslenen
Atatürkçüler zor durumda. çünkü Ataturk ismi 2005 Yılından beri bir ingiliz işadamının tescilli markasıymış. Türkiye nin Atatürkü çook seven
Atatürkçüleri bu durumun farkına ancak 7 yıl sonra varmış. Türkiye Devlet Olarak dava açmış ama piyasada Ataturk Markalı birçok ürün olduğu için Türkiye'nin İtiraz davası reddedilmiş. ee Atatürkçüler Ne diyorsunuz şimdi? bu durum meydanlarda bedavadan Atatürk kartpostalları satıp para toplamaya, Başında örtü olanları Atatürk düşmanı olmakla suçlamaya benzemiyor değil mi? sahi siz Ata'nıza Böyle mi sahip çıkarsınız?

ATATURKUN KEMİKLERİNİ SIZLATAN ATATURKÇULER
Ataturk isminin marka olması ile Ataturk'un Ayakkabı, Temizlik malzemesi,giysi ismi olması ile birlikte meydanı boş bulunca Atatürkçülükten ödün vermeyen "Tamamen Duygusal" Atatürkçülerin
Atatürkün Kemiklerini Başörtülü üniversitelilerden daha fazla sızlattığı düşünülüyor.
Haberi Patlattık Gelin şimdi Ataturk isminin marka olması ile ilgili habere geçelim.

ATATURK MARKA OLDU

Atatürk'ü İngiltere'de marka olarak tescilleyen bir girişimci hakkında dava açan Türkiye, "Bu isimle pek çok ürün olduğu" gerekçesiyle davayı kaybetti. Atatürk markalı ürünler çok yakında raflarda olacak.

Taraf Gazetesi’nin haberine göre Türkiye’de yasalarla korunan “Atatürk” ismi AB ülkelerinde artık marka olarak kullanılabilecek. İngiliz asıllı Müslüman olan Muhammed Sujah Jioher Yaqub, Atatürk ismini 5 Ekim 2005’ten itibaren AB markası olarak tüm üye ülkelerde geçerli olmak üzere tescil ettirdi. Türkiye ise bu duruma karşı çıkarak dava açtı. Türkiye savunmasında “Atatürk ismini Mustafa Kemal’in kız kardeşi bile kullanamadı. Bu nedenle ‘Atatürk’ soyadı diğer liderlerin isimlerinden farklıdır. Bunu marka olarak kimse kullanamaz” dedi. Ancak Türkiye davayı kaybetti. Atatürk isminin patentini alan Yaqub, AB ülkelerinde bu markayla artık giyecek, temizlik maddesi, alkolsüz içecek, ayakkabı, ilaç ve giysi üretebilecek.

Atatürk ticari marka

Türkiye, AB İçpazarda Uyumlaştırma Ofisi’ne (OHİM) başvurarak tescilin iptal edilmesi için dava açmıştı. Açılan davada savunma yapan Türkiye, Atatürk isminin marka olarak kullanılamayacağını mahkemeye bildirdi. Ancak AB yasalarına göre ünlü kişilerin isimleri eğer tescillenmemişse kişiler tarafından marka olarak kullanılabiliyor. Türkiye’nin savunması üzerine harekete geçen marka sahibi Muhammed Sujah Jioher Yaqub’un avukatları savunma yazmak için Türkiye’de araştırma yapmaya başladı. “Atatürk” isminin birçok yerde kullanıldığını fark eden avukatlar yaptığı savunmada “Atatürk ismi Türkiye’de birçok yerde kullanılıyor. Bunların başında ‘Atatürk Orman Çiftliği’ geliyor. Bu arada ticari ürünler üretiliyor. Bunun yanında Kapalıçarşı’da üzerinde Atatürk ismi yazan birçok ürün satılıyor. Aynı zamanda arabaların üzeri ve elbiselerin üzerinde de Atatürk ismi yer alıyor” dedi.

Atatürk markası raflarda olacak

Bu savunmanın üzerine kararını açıklayan mahkeme Türkiye’yi haksız buldu ve “Atatürk” isminin patentini İngiliz asıllı Müslüman olan Muhammed Sujah Jioher Yaqub’a verdi. Yaqub’un “Atatürk” markasıyla kurduğu şirkette ise bir birinden değişik ürünler üretilebiliyor. Yaqup tüm AB ülkelerinde bu markayla artık giyecek, temizlik maddesi, alkolsüz içecek, ayakkabı, ilaç ve giysi üretebilecek.

Türkiye marka başvurusunda bulunabilir

Patent davasıyla ilgili Taraf’a konuşan Patent Marka ve Danışmanlık Şirketi avukatlarından Abdurrahim Ayaz “Türkiye bu aşamadan sonra mahkeme kararını temyiz edebilir. Ancak bir üst mahkemede sonuç değişmeyecektir. Eğer Atatürk isminin patentini alan kişi beş yıl süreyle bir şey üretmez ise marka sahipliğini kaybeder. Bu süreçte Türkiye yeniden marka başvurusunda bulunup Atatürk markasını tescilleyebilir” dedi.

Türkiye Prodi’yi tescillemişti

Türkiye markanın iptali için yaptığı başvuruda Atatürk’ün devlet başkanı olduğunu ve bu ismin marka olarak kullanılmayacağını söylemişti. Ancak Türkiye’de de devlet başkanları ve önemli şahsiyetlerin isimleri marka olarak kullanılıyor. Bunların başında tescili Türk Patent Enstitüsü tarafından verilen “Romano Prodi” markası geliyor. Ramono Prodi, eski İtalya Başbakanı ve aynı zamanda önemli politikacılarından.
etiketler;Ataturk marka oldu, Ataturk ne markası oldu, Ataturk markası, Atatürk adını kim almış,Ataturk markasını kim tescillemiş, Ataturk markasının patentini alan adam



Yorumlar

Düşünen Adam dedi ki…
Tabi marka olur. Adam (!) bütün batının toplanıp 4-5 tane sefer düzenleyerek yıkmaya çalıştığı ve hepsinde de maalup olduğu bir devleti. Göstere göstere bağıra bağıra yıktı.
Atatürkçü dedi ki…
Rahat olun siz 6 yıldır haberimiz vardı fakat mahkemesi devam ettiği için hiç birşey yapamıyorduk. Siz izlemeye devam edin ve görün...

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 torba çimento kaç kg

Almanyada satılan Türk helal belgeli sucuk markaları

Arşivleme

Daha fazla göster