Soğuk Havalarda Nasıl Giyinilmeli?




soğuk havalarda nasıl giyinmeli
Soğuk havalarda, giyiminize dikkat etmek hasta olmamanın püf noktalarından. Soğuk havalarda, grip, sinüzit, soğuk algınlığı gibi soğuğa bağlı hastalıklardan korunmak için vücut ısınızın düşmemesini sağlamalısınız. Çok kalın giyinip terleyebilir, incecik giyinip hasta olabilirsiniz. Bu nedenle giyiminizi kontrol edebileceğiniz bir şekilde giyinmelisiniz. Katmanlar halinde giyinmek oldukça yararlı bir yöntem

"Soğuk havalarda nasıl giyinilmeli?"

Soğuk havalarda, sıcak ve kuru kalmanın en iyi yolu kıyafetlerinizi düzgün katmanlar şeklinde giymektir. Yani, tek parça kalın bir şey giymek yerine ince ince birkaç parça giymek vücudunuzun sıcaklığını kontrol edebilmek için en iyi yöntem.

Kıyafetlerinizi katmanlar halinde giyerek, vücut sıcaklığınızı kolaylıkla kontrol edebilir, nemi -dolayısıyla ıslaklığı- vücudunuzdan uzaklaştırabilir, kendinizi kuru ve sıcak tutabilirsiniz.

Ana, orta ve dış katman şeklinde giyinerek üç parçayla vücudunuzun ısısını kontrol edebilir, soğuk havalara bağlı hastalıklardan korunabilirsiniz Tabi bu katmanları kendinize göre -hava durumuna,çalışma temponuza göre- düzenleyebilirsiniz:

Ana katman: Rahat ve cildinizi nem ile soğuktan koruyacak bir kıyafet.

Orta katman: Vücudunuzu ısıtacak, dolayısıyla sıcak tutacak bir kıyafet.

Dış katman: Sizi kar, yağmur -bunlara rüzgar da eklenebilir- gibi dış etkenlerden koruyacak; su geçirmez bir giysi.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 torba çimento kaç kg

Almanyada satılan Türk helal belgeli sucuk markaları