Android işletim sisteminin kötü yönleri





Android işletim sisteminin kötü yönleri eksileri
Ne zamandır yazayım yazayım diyorum tembellikten yazmıyorum. bizim bu çilekeş editörümüz siteyi hiç güncellemiyor. hastamı ne başına bir hal mi geldi yoksa.
herneyse biz gelelim başlık konumuza.
Geçenlerde android 4.04 işletim sistemli piranha 7 inç 16gb business tab aldım. ve android işletim sistemini inceleme fırsatım oldu. çok teknolojik geçinen insanlar size teknolojiyi ne kadar yakından takip ettiklerini göstermek için android işletim sisteminden veya google play marketten, marketteki en popüler oyunlardan ve uygulamalardan bahsediyor olabilirler. ama ben şimdi size android işletim sisteminin eksi yönlerinden bahsedeceğim.

Android Telefona göre bir işletim sistemi değil

android+işletim+sisteminin+kötü+yönleri
çünkü android işletim sistemi bildiğiniz lego gibi yapboz gibi parça parça uygulamaların bir araya getirilmesinden oluşan ve işlemci ile arasında tercüman gerektiren bir işletim sistemi.
yani sizin verdiğiniz komutu bir tercüman alıyor işlemcinin anlayacağı bir dile çeviriyor ve işlemci bu nu yorumlayıp işlemi gerçekleştiriyor sonra tekrar uygulamanın anlayacağı bir dile çevrilip işlem gerçekleştiriliyo.
dolayısıyla bu daha fazla batarya yiyor. yüklediğiniz tüm uygulamalar açıp kapattıkça telefonun ram inde bir miktar hafıza kaplıyor. 3g wi-fi gps bluetooth gibi bağlantı opsiyonlarını açık bıraktığınızda android işletim sistemi adeta kendinden geçiyor bunları stabil tutabilmek için olağanüstü batarya harcıyor. 1 saat içinde %100 olan bataryanız %15 e düşebiliyor.
yani batarya ve hızlılık açısından android işletim sistemi telefonlar için 5 numara ağır bir sistem. iphone 4 ün 800mhz işlemci ile ulaştığı hız ve stabiliteye android 4 çekirdekli 1.5ghz işlemciler ile zor ulaşıyor. bu işlemcileri beslemek için ise 3000-4000mAh bataryayı sırtında taşıması gerekiyor.
alarm, şebeke üzerinden 3g  görüntülü görüşememe, mesajlar ve rehber onu bunu senkronize etmesi, zaten başlı başına bir sorun.

Android Masaüstü bilgisayar için bir işletim sistemi değil
çünkü her ne kadar masaüstünüzde prize takılı olarak kullandığınız için şarj sorunu olmasada android internet tarayıcılarının yani browserlerin 4 çekirdekle bile makul bir hız veremediği aşikar olarak ortada. burada da androidin elinden birşey gelmiyor çünkü aslında android elinden gelenin en hızlısını yapıyor. sen dolphine basıyorsun anında tercüman işlemciye iletiyor işlemci komutu alıp anında browseri açıyor ama arada işletim sistemi donanım uyumsuzluğu (arada tercüman olduğu için) nedeniyle browserin açılması bizim sıradan bir netbookumuzla aynı hızda olabiliyor.
zaten android masaüstünde başarılı olsaydı google tablet değil android laptop çıkarırdı.

Android Ekonomik de değil.
şimdi diyeceksiniz bedava daha ne kadar ekonomik olacak
size bir açıklama yapacağım sonra siz karar verin hangisi daha ekonomik;

telefon için düşünün;
android bedava + donanım full + marka = hız 7 stabilite 6 puan fiyat= 2000tl
kıytırık donanım+marka+ios yazılım=hız 9 stabilite=10 puan fiyat=2000tl

hangisi sizce daha ekonomik?
yada şöyle soralım 2000 liranız olsa hangisini tercih edersiniz
gerekli gücü bulmak için sırtında kocaman batarya taşıyan 5 inç hızı ve stabilitesi düşük bir
dev telefonu mu yoksa
3.5 inç ergonomik  hızlı stabil telefon gibi bir telefonu mu?

yazılım çok önemli yazılım. gelecekte firmalar sadece yazılımlarını satacaklar alana telefonuı pc yi bedava verecekler demedi demeyin.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 torba çimento kaç kg

Grafenden diyaliz makinesi ve medikal cihazlar yapın

Arşivleme

Daha fazla göster