Araçlarda Arka cama film çekmek Yasak mı Serbest mi




araçlarda Arka cama film çekme yasağı kalkıyor mu


Otomobilllerde arabalarada minibüslerde Arka cama ve arka yan cama siyah film çektirmek artık hafif kusurlu araç kapsamında serbest mi olacak.
Gel Oku haberi.

arka+cama+film+çekmek+yasak+mı
2013 HABERİ:Görünen o ki yakında araç muayenesine giderken Cam filmlerini sökmek çıkartmak zorunda kalmayacaksınız. bizim arabamız olmadığı için böyle bir derdimiz de yok. hayırlısı be gülüm diyerek haberi patlatalım.

ARABA CAMLARINA FİLM ÇEKME YASAĞI NE ZAMAN KALKACAK?
Konu, Motorlu Araçlar Teknik Komitesi'nde (MARTEK) değerlendirildi. Otomotiv Sanayi Derneği ile görüş alışverişinde bulunuldu.
Toplantılar sonucu, mevcut yasaklayıcı mevzuatın cam filmlerinin geçirgenlik oranlarının yasal sınırları dikkate alınarak, yeniden düzenlenmesine karar verildi.

Mevzuat hazırlanıp yürürlüğe girdiğinde, araçların arka camları ile arka yan camlarına cam filmi taktırmak serbest olacak. Türk Standardları Enstitüsü (TSE), cam filmi uygulaması yapmak isteyen firmaların yeterliliklerini değerlendirip, bu firmaları yetkilendirecek. Böylece araç sürücüleri trafik kontrol noktasına ya da muayene istasyonuna giderken, cam filmlerini sökmek zorunda kalmayacak. Ayrıca cam filmiyle, klima kullanımının azalacağı ve bu sayede araçların yakıt tüketimlerinin de belirli bir ölçüde düşeceğine dikkat çekiliyor.

Türkiye'deki mevcut mevzuata göre cam filmi kullanan araçlar, araç muayene istasyonlarında "hafif kusur" kapsamında değerlendiriliyor, ancak herhangi bir trafik kontrol noktasından geçmeleri halinde ise para cezasından trafikten men cezasına varan ciddi yaptırımlar uygulanıyor.

Etiketleri: Arka cama Film Çektirme yasağı kaldırılıyor mu,araçlarda Arka cama film çekme yasağı kalkıyormu,arka cama film taktırmak yasak mı, arka cam filmleri yasağı ne zaman kalkıyor,arka camlara film çekme yasağı ne zaman kalkacak



Yorumlar

gazi duran yelken dedi ki…
on cama takılmadıgı surece ıyı guzel olur
ayhan akkuzu dedi ki…
merhaba araba aldım ama arabanın bütün camları siyah polis ceza yazdı 220 tl bu kanun kalktı mı? yoksa devammı ediyor?saygılarımla

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 torba çimento kaç kg

Grafenden diyaliz makinesi ve medikal cihazlar yapın

Arşivleme

Daha fazla göster