Vicdana yasak koymadan neye yarar





patlakhaber yazar derviş

Vicdana yasak koymadan neye yarar

Sabri Derviş @sanaldervis



Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) Hosting firmalarına bir genelge göndermiş bu genelgede içinde "baldız, gizli,yasak,yerli,etek" gibi aslında gayet normal olan kelimeler geçen domainleri barındırmamalarını söylemiş. sebebi ise çocukları ve gençleri internetin kötü etkilerinden korumak.
niyet iyi hoş ama yasaklarla nereye varılabilir.
İnsanın yüreğinde, insanın vicdanında yasak olmadıktan sonra hangi yasak onu engelleyebilir. bizim necip milletimiz de böyle işte..
sorsan hepsi Allah'ın onları her zaman gördüğüne , yaptıklarının bir bir kaydedildiğine, ilerde hepsinin hesabını vereceğine gönülden inanmış safii mümin kimselerdir. ama yine dönüp şahadet parmaklarının neleri tıkladıklarına baksan en çok aranan kelimeler olarak karşına "sikiş izle, gizli çekim etek altı, tecavüz sahnesi izle" çıkar.
bu kelimeleri bu safii mümin dolu ülkede kimler arıyor?
Safii Müminler ki Allahın Kendilerini daima gördüklerine inanırlar. 5 yaşında bir çocuğun yanında böyle ahlaksız şeyleri izlemekten haya eden bir insan Allah'ın huzurunda nasıl olurda utanmadan böyle şeyleri arayıp izleyebilir.
bu nasıl safii müminliktir?
İnsan olarak yüreklerimize bu bilinci koymadıktan sonra hangi yasağı koyarsak koyalım bu çirkefliğin önüne geçemeyiz.
BTK Yasak kelimeler türeteceğine gençler ve çocuklar için yatırım yapıp güzel etkileşimli, organizasyonlu, oyunlu, eğlenceli, yarışmalı siteler açsın
Yasaklarla hiçbirşey kazanılmaz dahası kazanılmış olanlarda bir bir kaybedilir
insanı kazanmanın yolu Gönlü kazanmaktan geçer Kalpler Mutmain olmadan
ameller sahih olmaz.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 torba çimento kaç kg

Grafenden diyaliz makinesi ve medikal cihazlar yapın

Arşivleme

Daha fazla göster